De vijf beste merken kattenloopwielen

Kattenloopwielen zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jouw kat of poes de beweging krijgt die hij of zij verdient. Deze uitvinding zorgt er enerzijds voor dat jouw kat of poes gezond blijft, maar ook nog eens dat het humeur aanzienlijk zal verbeteren. En van een vitale en goedgemutste kat, geniet jij natuurlijk ook veel meer!

kattenloopwiel

Er zijn door de jaren heen nogal wat kattenloopwielen op de markt gekomen. Daardoor kunnen we ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos, ofwel de juiste kattenloopwielen, niet meer ziet. Om het iets overzichtelijker voor je te maken, hebben we een top vijf samengesteld. Dit zijn de beste merken op het gebied van kattenloopwielen:

  • 1. One Fast Cat
  • 2. Cody’s Catswheel
  • 3. Ferris
  • 4. Petlux V2
  • 5. Petlux V1

Met stip op nummer één in de top vijf staat daarbij het merk ‘One Fast Cat’. De kattenloopwielen van One Fast Cat staan onder andere bekend om de veiligheid en de prijs. Dit zijn de belangrijkste aspecten tijdens de ontwikkeling van deze kattenloopwielen. Er zijn echter nog veel meer voordelen, waarvan jouw kat of poes profiteert met een kattenloopwiel van dit merk.

1. Kattenloopwielen van One Fast Cat

Inmiddels zijn er namelijk meerdere edities op de markt gekomen. De nieuwste versie van de kattenloopwielen van One Fast Cat is omgedoopt tot de ‘6e generatie’. Deze generatie kattenloopwielen zijn voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van loopwielen voor katten.

Buiten de veiligheid, die nog steeds voorop staat bij de ontwikkeling, produceren deze kattenloopwielen (ook wel looprad voor katten genoemd) namelijk ook bijzonder weinig geluid ten opzichte van andere loopraden. De diameter van het loopwiel is 122 cm en het binnendiameter 109 cm. Daardoor is het wiel ook geschikt voor middelgrote katten. Bovendien beschikken deze uitvoeringen over maar liefst vier steunpunten. Dat maakt het loopwiel voor jouw kat of poes extra stabiel. 

De kattenloopwielen van het merk One Fast Cat zijn er ook nog eens in meerdere vormen en kleuren, waardoor je behoorlijk wat te kiezen hebt. Wat voor soort kat of poes jij ook hebt, in alle gevallen is een loopwiel voor katten van One Fast Cat de veiligste en meest verstandige keuze. Je vindt bij Dierenbenodigdheden Blauwestad een uitgebreid assortiment van dit merk terug.

2. Cody’s Catswheel

Ook Cody’s Catswheel staat bekend als een merk waarvan de kattenloopwielen als zeer stabiel worden ervaren. Op dit moment zijn er van dit merk twee verschillende modellen op de markt. Er wordt op dit moment geen voorraad aangehouden, want dit kattenloopwiel wordt in opdracht gemaakt. Een Cody’s Catswheel kan alleen persoonlijk bij de producent worden gekocht.

3. Ferris

Op nummer drie plaatsen we het merk Ferris. Ook Ferris ontwikkeld al sinds jaar en dag kattenloopwielen. De prijs van een Ferris kattenloopwiel ligt over het algemeen iets hoger dan de prijs die je betaald voor de eerste keuze, namelijk een kattenloopwiel van One Fast Cat. Bij Ferris heb je ook meerdere varianten waaruit je kunt kiezen, wanneer je op zoek bent naar een loopwiel voor katten.

4. Petlux V2

Op nummer vier en vijf vinden we varianten terug van het merk Petlux. De buitendiameter van de Petlux varianten bedraagt 100 centimeter en de binnendiameter 90 cm. Daarom zijn deze modellen zeker niet geschikt voor normale tot middelgrote katten echter wel geschikt voor kittens. One Fast Cat is groter dan de meeste andere merken kattenloopwielen en veel beter geschikt voor normale tot middelgrote katten.

5. Petlux V1

Hier geldt praktisch hetzelfde als bij de tekst hierboven, alleen is dit een andere versie. Er zijn op dit moment van het merk Petlux dus ook twee verschillende soorten kattenloopwielen beschikbaar. De V1 en de V2. Petlux heeft in Nederland meerdere verkooplocaties voor de loopwielen voor katten.

Hopelijk hebben we je iets meer kunnen vertellen over de kattenloopwielen en je een leidraad kunnen geven, voor het maken van de juiste keuze. De ervaring die wij hebben op het gebied van loopwielen voor katten delen we graag met je en daarom zijn we tot deze top vijf gekomen.

Heb je nog vragen over kattenloopwielen? Neem dan gerust contact met ons op! Samen met jou kijken we graag naar de meest geschikte varianten voor jouw kat of poes.